Vores mobiltelefoner er blevet en fast del af vores hverdag. De fleste af os har den altid i hånden, i lommen eller i håndtasken. Derfor er den hele tiden helt tæt på os og hurtigt tilgængelig. Af den grund lagrer vi også flere og flere personlige sager og data på vores mobiltelefoner såsom koder, personlige billeder, mails og meget andet.

Eftersom vi opbevarer alle disse ting på vores mobiler, har de fået større og større interesse blandt hackere, identitetstyve mv. Både fysisk og virtuelt er der kommet interesse for mobilen, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at tyverisikre den. Størstedelen af den danske befolkning ejer en mobil produceret af Apple, og derfor findes der adskillige artikler, der berører dette emne i forbindelse med deres produkter. Til gengæld bliver Androidmobilen lidt glemt, og af den grund vil denne artikel handle om, hvordan du tyverisikrer din Androidmobil.

Stærke koder

Først og fremmest er det en god ide at have stærke koder på din mobiltelefon – både når det kommer til pinkode, til at låse mobilen op, til noter, billeder og andre apps og programmer, der kan indeholde personfølsomme data. Ved at lave stærke koder gør du det sværere ved fysisk tyveri at tilgå dine data. Stærke koder har dog ikke lige så stor en virkning på online hackere, men vil til en vis grad kunne gøre en forskel.

Beskyt mod ubudne softwares

Tyveri foregår ikke kun fysisk, men også digitalt. Derfor er det en god ide at sørge for at downloade et antivirusprogram til din Androidmobil, der holder malwares og ubudne gæster væk fra dine data. Der findes flere gode udbydere til Android, men en af de bedste og mest anerkendte på området er Kaspersky. Selvom deres produkt koster lidt penge, vil det være kronerne værd i sidste ende, da de har mange års erfaring inden for antivirusprogrammer til mobilen, og de er hurtige til at lukke sikkerhedshuller i deres system.

Foretag en sikkerhedskopiering

Noget andet, du bør gøre, er at foretage sikkerhedskopieringer af din mobils data og indhold med jævne mellemrum. Ved at gøre dette er du sikker på, at du har alle dine ting, selvom du skulle være nødsaget til at slette alt på din mobil, eller hvis en virus gør det for dig.

Spor din mobil

Med de fleste nyere Androidmobiler er det muligt at tilknytte dem til din Google-konto, hvorefter du kan spore dem. Det eneste, du skal gøre efterfølgende, er at logge ind på Android Enhedsadministrator med din Google-konto, og så kan du finde din enhed på kortet, hvis den er tilkoblet data eller Wi-Fi, samt har placering slået til.

Beskyt din data

Bruger du to minutter på at opsætte din enhed, har du muligheden for at låse din telefon og slette al data via din Google-konto, i tilfælde af at din mobil bliver væk eller stjålet. Foruden at låse din mobil og slette al data bør du også ringe ind til dit mobilselskab og få spærret din mobil.